İLÇEMİZE TURİZM ALANLARI KAZANDIRIYORUZ

İlçemiz Haydarlar Mahallesinde bulunan ilçe merkezine yaklaşık olarak 4 km uzaklıkta asırlar önce volkanik patlama sonucu meydana gelen el değmemiş doğası,Amanos dağları manzarası ve kayalar arasındaki konumuyla görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Yaz aylarında aşırı buharlaşma nedeniyle su kalmayan volkanik gölde bitki örtüsü ve canlı hayatı büyük zarar görüyordu.3000 metre uzaklıktan yer altından döşenen borular vasıtasıyla göle yıl 12 ay su taşınarak kurumasını ortadan kaldırdık.Şuan da su tutma kapasitesi 365 güne çıkararak bitki örtüsü ve canlı hayatını korumuş olduk.Göçmen kuşların yuvası haline gelen Volkanik Gölümüze farklı türlerden 10000 adet tatlı su balığı bıraktık.

Belediye Başkanımız MEHMET KARATAŞ;"göle yapılacak çevre düzenlemesiyle insanların doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri önemli bir yer haline getireceklerini" söyledi.Şuanda volkanik gölümüzde çevre düzenlenmesi,peyzaj çalışmaları,ağaçlandırma,piknik alanı,çocuk oyun parkı ve otopark çalışmaları %70 oranında bitmiş çalışmaların geri kalanına devam edilmektedir.

Belediye Başkanımız Mehmet Karataş, Hassa'nın bu tür değerlerine sahip çıkılacağını vurgulayarak, "Su seviyesinin korunmasının ardından gölde balık üretimi yapacağız. Çevresinde mesire yerleri yaparak halkın hizmetine sunacağız. İnsanlar bu doğal güzellik içerisinde teknelerle gezecek, piknik yapacak, balık tutacak. Köylülerimiz de buradan gelir sağlayacak." dedi.